Rozen biologisch beschermen

Rozen biologisch beschermen

Tuinplanten |

Rozen kunnen beschermd worden tegen luis door er lavendel, salie (salvia), tijm of Pyrethrum tussen te planten. Uien en bieslook beschermen rozen ook tegen luis en versterken bovendien de geur. Goed voor de rozen en goed voor het milieu! Je leest in deze blog alle opties.  

Lavendel 

Lavendel is een gemakkelijke plant die het hele jaar door mooi blijft. De plant heeft grijsgroene bladeren en mooie paarse bloemen. De plant kan ongeveer 50 cm hoog worden. Lavendel kan mooi gecombineerd worden met witte rozen. Bijkomend voordeel is dat de lavendel de luizen tegenhoudt. 

Salie 

Salie is een kruid die voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Het kan gebruikt worden om mee te koken, maar het heeft ook een geneeskrachtige werking. De bloemen zijn paars gekleurd. De bladeren van salie groeien in paren en zijn grijsgroen van kleur. Als je van plan bent om rozen te planten, kun je salie er makkelijk tussen planten. Je zult geen luis meer aantreffen op je mooie rozen!  

Tijm 

Tijm heeft een heerlijke geur! Het plantje wordt ongeveer 30 cm hoog. Tijm kan 's zomers prima gedroogd worden omdat het een houtige stengel en kleine blaadjes heeft. Mocht je rozen willen planten, dan is het aan te raden er tijm bij te zetten tegen luis. Bovendien is de combinatie tijm en rozen erg mooi. 

Pyrethrum 

Pyrethrum wordt vooral gekweekt om de opvallende bloemen die op margrieten lijken. Meestal heeft de Pyrethrum wit gekleurde bloembladeren met een geel hart. Ook deze plant kan goed gecombineerd worden met rozen om zo de luizen weg te houden.  

Uien 

Het is niet moeilijk om met sieruien mooie combinaties in de tuin te maken. Sieruien in combinatie met rozen geven een romantische uitstraling in de tuin. Wanneer uien naast rozen worden geplant zijn ze ook nog eens nuttig. Uien geven namelijk een geur af die bladluizen wegouden. Hier profiteert de roos van! 

Bieslook 

Luizen houd je ook op een afstand door een kruid als bieslook naast rozen te planten. Bieslook is verwant aan ui, prei en knoflook. De plant bloeit in de maanden juni en juli. De bloemen zijn lilapaars gekleurd. 

Recente posts