Snoeien Japanse sierkers

Snoeien Japanse sierkers

Prunus

Er zijn meerdere soorten sierkersen. Qua snoeien verlangen ze dezelfde behandeling. Ze behoren tot de bomen en sierheesters in de tuin, waarvan de sapstroom al vroeg in de winter op gang komt. De Prunus mag daarom nooit in het vroege voorjaar worden gesnoeid. Doe je dat toch dan gaat de boom 'bloeden'.

Juni

We snoeien een Sierkers het beste in juni na de bloei, als het gaat om het wegsnoeien van zijtakken die te laag zitten naar onze smaak. En als het moet kunnen dan ook te grote takken worden bijgeknipt of teruggesnoeid. Dat zal met een snoeischaar(tje) vaak niet goed lukken. Zorg voor goed snoei gereedschap, een takkenschaar of takkenzaag, zodat een zo glad mogelijke wond wordt gemaakt. De nieuwe gevormde takken zullen het volgende jaar bloeien.

Oktober-november

Moet er ingrijpend worden gesnoeid dan doen we dat liever in oktober-november. Deze snoei gaat wel ten koste van de bloei, omdat Japanse Sierkersen bloeien op overjarig hout.

Maart-september

Een ander verhaal is het wegsnoeien van opschot, daarbij trekken we ons van het bloeden niet zoveel aan. De wilde scheuten onder aan of bij de stam worden al vanaf maart weggesnoeid en dat mag doorgaan tot in september.

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Afrekenen