De kruidenborder

De kruidenborder

Moestuin |

Lekker en gezond met geurige kruiden, aardbeien en tomaten

Niets leuker en lekkerder dan de hele zomer lang verse kruiden, eetbare bloemen en heerlijke vruchten te kunnen plukken uit eigen tuin. En het is ook nog eens lekker en gezond! Deze leuke kruidentuin met aardbeien en tomaten neemt maar heel weinig ruimte in. Perfect voor op een zonnig plekje in de tuin, of zelfs in een ruime bloempot op het terras of balkon.

Kleur én geur

De planten in de kruidentuin zijn niet alleen mooi en eetbaar, ze geuren ook nog eens heerlijk. Wrijf of strijk eens met de hand door de bladeren, er komen de heerlijkste geuren vrij! De geurige tuinkruiden uit dit borderpakket zijn tijm, salie, munt en kattenkruid.

Mooi van voorjaar tot herfst

Van het vroege voorjaar tot aan de herfst zijn de geurige kruiden, tomaten en aardbeien uit deze border decoratief. De verschillende bladeren van deze planten vormen een fantastische basis voor de border. De kleurrijke bloemen in deze kruidentuin komen van de bieslook, kattenkruid, salie, tijm en de aardbei.

Voor iedere tuin of royale bloembak

De geurige mix van kruiden, tomaten en aardbeien groeit het best op een zonnige tot licht beschaduwde plek. Plant de verschillende soorten planten in een (verhoogde) border, in een smal vak, in een grote bloembak of bloempot. Regelmatig oogsten is zeker geen probleem, door het snoeien zullen de planten juist goed groeien. Geef de tuinplanten ook regelmatig een beetje natuurlijke compost voor een goede en rijke groei. Verder is het belangrijk de grond niet uitdroogt, geef in droge perioden daarom extra water. De tomaat en peterselie zijn eenjarige planten, plant deze twee soorten daarom in het voorjaar weer nieuw in de border.

Tip!

Combineer deze kruidentuin met bloemen, zoals die van de eenjarige Oost-Indische kers voor nog meer kleur. De bloemen van deze leuke kers zijn trouwens ook eetbaar, ze smaken lekker pittig, een beetje als tuinkers. Leuk om een salade mee te versieren!

Recente posts