Basilicum

Basilicum

Moestuin | 14 april 2021

Basilicum (Ocimum basilicum) is een vaste plant die je vast wel kent als kruid. Basilicum wordt ook wel koningskruid genoemd. Dit omdat de naam basilicum terug te voeren is op het Oudgrieks, waar ‘Basileus' koning betekent. Basilicum bloeit in de nazomer met kleine geurige, prachtig witte bloesems.

Oorsprong

Basilicum wordt in India als heilig beschouwd en is vaak naast tempels te vinden. Terwijl de oude Grieken en Romeinen het kruid associeerden met rampspoed, armoede en haat. In Italië werd basilicum juist weer werd gezien als teken van liefde. Een jonge vrouw die op zoek was naar een vriend, zette een pot met basilicum voor haar slaapkamerraam.

Planten

Basilicum staat graag op een zonnige plaats en een goed bemeste, luchtige grond. Het kruid kan ook heel goed in bakken of potten worden gekweekt. Het verlangt bij warm en droog weer veel water. Af en toe wat bemesten door er bijvoorbeeld droge mest of wat compost bij te strooien zal de groei bevorderen. Door de bloemetjes af te knippen versterk je de bossige groei en smaak van de blaadjes.

Elk jaar nieuw

Je kan basilicum elk voorjaar opnieuw uitzaaien, het liefst op een warm beschut plekje met niet te vochtige grond. De plant wordt in de volle grond ongeveer 50 cm hoog. Zaai je het in een pot, dan blijft de plant kleiner. Je kan pot met plant in de keuken laten overwinteren en dagelijks verse blaadjes plukken. Dat weert meteen de vliegen!

Recente artikelen

Een pluktuin van groente en fruit
Bramen uit eigen tuin
Voorzaaien: begin binnen met de moestuin voor een smaakvolle oogst

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Ik ga bestellen

Choose your country

  1. België België
  2. Belgique Belgique
  3. Deutschland Deutschland
  4. France France
  5. Nederland Nederland
  6. Österreich Österreich
  7. Schweiz Schweiz
  8. Suisse Suisse
  9. United Kingdom United Kingdom