Buitenleven: kies jouw tuintrend

Buitenleven: kies jouw tuintrend

Tuintrends |

Eindelijk zomer! Kies een hoekje in de tuin of op je terras en tover deze om in een droomplek. Met een aantal items ontstaat er al een compleet andere sfeer. Door ons ruime assortiment is er voor elke stijl wat wils. Laat je inspireren door deze 3 mooie trends!

Trend #1: binnen – buitentuin

Jouw terras of balkon als verlengstuk van de huiskamer, dat is nog eens lekker vertoeven deze zomer! Laat je interieur aansluiten op jouw buitenruimte door harmonieus gebruik te maken van (kamer)planten, bloempotten en accessoires. Als je over een overdekt terras beschikt, zijn de mogelijkheden nog talrijker. Alles kan dan namelijk lekker buiten blijven staan.

Creëer de look

Durf te combineren! Bloempotten in blauw en mint staan prachtig bij grijs. Een terracotta item hier en daar zorgt voor fraai contrast.

(Kamer)planten mogen niet ontbreken bij deze trend. Ga voor opvallende exemplaren zoals de tropische bananenplant of de trendy kamerpalm. Een houten bijzettafel maakt de styling helemaal af.

Trend #2: Riviera Chic

Dromen van de Franse Riviera in eigen tuin? Door het accent te leggen op de klassieke buxus in bolvorm, hoge bloempotten in zwart en wit en een paar opvallende zomerplanten, waan je jezelf in een handomdraai in de elegante en stijlvolle ambiance van Zuid-Frankrijk! Riviera Chic als inspiratiebron voor jouw terras of tuin.

Creëer de look

Perfect bij deze stijl past de buxus in bolvorm in een terracotta pot of pot met terra look. Plaats ze in een rijtje voor een stijlvol effect. Een opvallend tuinbankje, een paar hoge potten met Chileense jasmijn en citrusbomen doen de rest.

Trend #3: de duurzame tuin

Groen, groener, groenst! De groene trend van zelf kweken zit stevig in het zadel en zet nog even door. Niets zo leuk als koken met zelfgekweekte groenten, fruit en kruiden uit eigen tuin. Of het nu in een mooi zonnig hoekje in de achtertuin of op het balkon is, zelf kweken is makkelijker dan je denkt. En als kers op de taart, kweken kan al vanaf het vroege voorjaar tot ver in de zomer!

Creëer de look

De basis van deze trend bestaat uit 1 of meer moestuinbakken, hierin vindt het kweken van groente en fruit tenslotte plaats. Met de handige Nature® Tuinkas pop-up bescherm je de gewassen tegen weersinvloeden.

Heb je weinig ruimte? Ga dan voor een kweekbak. Leuke handigheidjes zoals een kruidentoren of verticale kruidentuin zijn handig en ook nog eens bijzonder decoratief.

Recente posts