Zo maak je een wellnessresort van jouw tuin

Zo maak je een wellnessresort van jouw tuin

Tuintrends |

Een wellnessresort is dé plek om helemaal tot rust te komen. Lekker een kleurtje krijgen en daarna even afkoelen in het zwembad. De ideale vakantie om je batterij weer volledig op te laden. Wist je dat je veel dichter bij huis ook dit vakantiegevoel kan creëren? Namelijk in jouw eigen tuin! Door de juiste indelingen beplanting is het net alsof je een wellnessresort binnenloopt wanneer je de tuindeuren open slaat.

Op vakantie in eigen tuin

Een wellnesstuin is een trend die de afgelopen jaren nog populairder is geworden dan dat deze al was. Steeds meer mensen willen een plekje om tot rust te komen, dicht bij huis. De tuin is hier perfect voor. Deze trend straalt rust en reinheid uit door het gebruik van planten met rustige kleuren en veel water. Lichte en donkere groentinten worden afgewisseld met pastel kleuren. Denk hierbij aan een border met lichtroze en paarse gladiolen in combinatie met springerig struisriet. De tuinindeling is ook erg belangrijk. Door een strakke lijnen te creëren, zorg je voor rust en ruimte. Dit doe je bijvoorbeeld door het gebruik van een border, maar ook door aparte hoekjes in de tuin te creëren. Het ene moment ben je in jouw eigen “zonnestudio” om bij te bruinen en het andere moment koel je lekker af in de zwemvijver. De hoekjes maak je heel gemakkelijk met bamboeplanten of siergrassen. Denk bijvoorbeeld aan de niet-woekerende bamboe fargesia. Deze winterharde bamboe plant wordt zo’n anderhalf tot tweeënhalve meter hoog en zal niet wild gaan groeien. Ideaal voor een stukje privacy. De Fargesia robusta 'Jiuzhaigou' heeft mooie rode bamboe twijgen, deze helpen je helemaal te ontspannen.

Geniet van de zon en laad je op met groen

Het hoekje dat echt niet mag ontbreken in de tuin is het zon- en zithoekje. Na een lange dag werken of tijdens een warme vakantiedag laad je hier jouw batterij weer op. En je pakt natuurlijk gelijk een kleurtje mee. De kleuren van de zon kan je gemakkelijk terug brengen in de beplanting. Om wel de zensfeer te behouden raden we aan om voor rustige kleuren te kiezen. Hortensia’s lenen zich hier goed voor. Mix en match de hortensia’s met bloembollen in pastelkleuren zoals dahlia’s en gladiolen en natuurlijk siergrassen. Niet alleen leuk voor in de border, maar ook om als plukboeket op tafel te zetten. Deze planten en bloemen kunnen namelijk goed als snijbloemen in een vaas staan. Leuk voor tijdens de lunch.

Tropische planten helpen je het echte vakantiegevoel op te roepen. Een leuke waaierpalm of een olijfboompje kunnen jouw tuin snel omtoveren tot een tropisch resort. De waaiers van de palm kan je gebruiken voor een beetje verkoeling. Ga jij meer voor een Aziatische stijl? Dan zijn de Japanse Acer en het Japanse bloedgras perfect voor jouw tuin. Deze planten laten hun mooiste kleuren zien tijdens de zonondergang. De oranje zon met de rode bladeren van de acers en het bloedgras, het is een adembenemend kunstwerk.

Lekker afkoelen in jouw zwemvijver

Tijd voor een verfrissende duik. Een zwemvijver mag natuurlijk niet ontbreken in jouw wellnesstuin. Deze vijver kan je zo groot of klein maken als je zelf wilt. Ga jij voor een jacuzzivijver of een heus zwemparadijs? Dat bepaal jij helemaal zelf. Een zwemvijver is niet alleen mooi en fijn om in af te koelen, het is ook veel onderhoudsvriendelijker dan een zwembad. De vijverplanten houden jouw vijver helemaal schoon en helder. Zeker zuurstofplanten zijn hierin erg belangrijk. Deze halen koolstofdioxide uit het water en stoten zuurstof af. Zo krijgen algen niet de kans om zich te ontwikkelen. Om de vijver netjes af te werken en onderdeel te maken van het wellnessresort plant je oeverplanten aan de vijverrand. Deze tropische planten vervangen de plastic randen door mooi groen. Heb je al zin om te gaan zwemmen?

Maak het wellness gevoel compleet

De wellness ervaring is niet af zonder heerlijke geuren. Het aroma van de lavendel heeft een ontspannende werking. Heb je een sauna in de tuin? Snij dan een paar takken van de eucalyptusboom en hang deze in de sauna. Het geeft niet alleen een heerlijke geur, maar zet ook je neus helemaal open. Na het zweten in de sauna heb je wel een drankje verdiend. Een koel glas limonade gemaakt van citroen, komkommer en munt helpt je heerlijk afkoelen.

Wil jij ook een wellness resort creëren in jouw eigen tuin? Ga dan nu meteen aan de slag! Ontdek ons ruime tuinplanten assortiment. Deze planten helpen je een handje.

Recente posts