Op vakantie in jouw eigen Bohemian stijl tuin of balkon

Op vakantie in jouw eigen Bohemian stijl tuin of balkon

Tuintrends |

Ken je dat gevoel? Het zonnetje schijnt maar jij moet de hele dag werken. Na deze drukke werkdag wil je nog maar één ding, relaxen in je tuin. Geef daarom jouw tuin, (dak)terras of balkon een bohemian look en kom volledig tot rust. Met deze stijl laat jij het vakantiegevoel helemaal naar boven komen. De planten in de tuin nemen je mee op reis naar Ibiza. Ga aan de slag met onze gemakkelijke tips.

Wat is een Bohemian stijl?

De Bohemian stijl staat een bekend om de accessoires uit de jaren 60/70. Veel vrolijke kleuren worden hierin gemixt met rustig wit en natuurtinten. Veel kleedjes en gordijnen worden gebruikt in dit thema om zithoekjes te creëren. Waar de loungesets en kleden vaak felle kleuren hebben, geven de afdekkingsmaterialen in het wit een gevoel van rust. Een pergola als overkapping voor de loungeplek zien we vaak terug in deze trend. Heel leuk om deze met planten een extra kleurboost te geven.

Planten maken het verschil

Planten zijn de hoofdrolspelers in onze Bohemian tuin. Net als bij de tuinmeubelen komen de kleurcombinaties van felle tinten en rustig groen terug in de plantkeuze. De basis van de tuin is een groen gazon. Dit verkoelend tapijt is perfect voor een comfortabele zithoek.

Met alleen een kleedje en een kussen heb je al een klein Bohemian relax-plekje. Maar natuurlijk stopt het daar niet bij! De Bohemian tuin krijgt kleur door bloeiende heesters, vrolijke bloembollen en een combinatie hiervan in snijboeketten. Hierbij komt de kleur paars vaak terug. Denk bijvoorbeeld aan Lavendel, Dahlia’s, Gladiolen en Alliums. Plant deze samen met siergras in een border. Maak het geheel af met de roze bloemen van de Oleander. Op tafel zet je een leuk boeket van plukbloemen. Hiervoor kan je vele bloembollen nemen of pluk bloemen van heesters. Maar speciaal voor een plukboeket zijn de bloemenzaden. Maak het jezelf gemakkelijk met onze snijbloemen mix. Voor elke kleur heb je sterke bloemenzaden die de mooiste bloemen geven.

Een pergola is vaak terug te vinden in een Bohemian tuin. Dit is de perfect manier om een beetje schaduw te krijgen tijdens een warme dag. De pergola versier je met klimplanten, zoals de tropische passiebloem of de stralende clematis. Aan de balken kan je ook hangpotjes met Toscaanse Jasmijn hangen. Ontzettend kleurrijk en sfeervol Mediterraan. Deze geven nog meer het vakantiegevoel aan jouw tuin. Klim- en hangplanten kunnen overigens ook goed op het terras of balkon. Zet de klimplanten in een sierlijke witte pot neer en ze tegen een klimrek aan de muur groeien.

Verder staat de Bohemian trend bekend om de tropische planten. Al snel kom je uit bij exotische palmen. De vakantie is nu echt begonnen! Plant ze in de volle grond of in een grote terracottapot of een leuke rotan mand. Het is net alsof je in een tropisch resort bent. Daarnaast zijn bamboes en siergrassen uitstekende planten om een hoekje af te zetten of als beschutting voor de hele tuin. Voor de niet-woekerende bamboe fargesia is hier perfect voor. Het rustige groen van de bamboe en de lichte pluimen van het siergras geven een zen gevoel aan de tuin. Voor het stoere Ibiza effect maak je de tuin af met een aantal cactussen. Speel met de hoogtes van deze cactussen of een heuvelachtig effect te creëren.

Maak het geheel compleet

Bij een Bohemian look zijn planten de sfeermakers, maar om het echte vakantiegevoel te geven mogen een aantal accessoires niet missen. Denk bijvoorbeeld aan een hangmat om in weg te dromen. Vanuit de hangmat kan je heerlijk genieten van jouw mooie tuin. Daarnaast wil je ook ’s avonds lang in de tuin kunnen zitten. Hang een aantal sfeerlampjes op om ontspannen de zonsondergang te kunnen zien.

Ben jij geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan voor een Bohemian tuin? Bekijk dan nu ons tuinplanten assortiment.

Recente posts