Snoeien boerenhortensia

Snoeien boerenhortensia

Hydrangea macrophylla

De beste tijd om de boerenhortensia (Hydrangea macrophylla) te snoeien is het voorjaar als de kans op strenge vorst geweken is. De boerenhortensia is behoorlijk winterhard. Bij erg strenge vorst kunnen er toch takken van de boerenhortensia zijn ingevroren en afgestorven. Snoei in het voorjaar de takken die beschadigd of ingevroren zijn weg tot op het levende hout.

Boerenhortensia's bloeien op overjarig hout (hout van voorgaande jaren). Het regelmatig snoeien van hortensia’s zorgt voor een mooie uitbundige bloei. Een vormsnoei voor boerenhortensia’s is niet nodig.

Als hortensia’s te groot en teveel uitgegroeid zijn, is misschien een wat drastische snoei nodig. Alle takken van de boerenhortensia kunnen dan teruggesnoeid worden tot 30-50 cm. In de loop van het jaar worden er dan weer nieuw scheuten aan de struik gevormd.

De nieuwste soorten boerenhortensia's (Hydrangea macrophylla) bloeien zowel op eenjarig als overjarig hout. Na de snoei in de wintermaanden zullen de boerenhortensia’s nieuwe takken maken die nog hetzelfde jaar zullen gaan bloeien. Bij de boerenhortensia soorten staat afzonderlijk aangegeven welke soorten op overjarig hout bloeien en welke hortensia’s op eenjarig hout bloeien.

Boerenhortensia verjongen
Het is mogelijk om boerenhortensia’s (Hydrangea macrophylla), die al jaren in de tuin staan, in 3 jaren volledig te verjongen. Om de verjonging van de hortensia uit te voeren, knip je elk jaar 1/3 van de takken terug tot op 30-50 cm. Snoei het geplande aantal hortensiatakken verdeeld over de struik weg.

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Ik ga bestellen

Choose your country

  1. België België
  2. Belgique Belgique
  3. Deutschland Deutschland
  4. France France
  5. Nederland Nederland
  6. Österreich Österreich
  7. Schweiz Schweiz
  8. Suisse Suisse
  9. United Kingdom United Kingdom