Deze Pasen knutselen met groen

Deze Pasen knutselen met groen

Tuinplanten |

Groen maakt de paastafel nog gezelliger om lekker aan te lunchen. De één gaat voor een bos bloemen waar de ander een kamerplant op tafel zet. Het leukst is natuurlijk om creatief aan de slag te gaan met planten uit eigen tuin.

Paasboom

Wist je dat de paasboom staat voor het begin van de Goede Week? Het luidt eigenlijk de week richting Pasen in. Deze paasboom staat ook heel vrolijk op de paastafel. De paasboom maak je door uit te tuin een aantal wilgen- of krulhazelaartakken te knippen. Mocht je deze bomen niet in de tuin hebben kan het natuurlijk ook met andere takken, zoals die van een beuk. Deze lichtbruine takken zet je in een mooie glazen vaas op tafel. Daarna gaat het leukste klusje beginnen: het versieren! Paaseitjes, vlinders, paaskuikentjes of bloemetjes kan je in de takken hangen voor een vrolijk geheel. De paasweek is zo goed begonnen!

Gevuld eitje

Eet jij een eitje bij de paaslunch? Deze paaseitjes zijn alleen niet voor de paaslunch. Onze gevulde eitjes maken we van kunststof eieren en kleurrijke bloemen uit de tuin. Knip of snijd een gaatje in het ei en stop een paar bloemetjes in het gaatje. Geschikte bloemen hiervoor zijn viooltjes, blauwe druifjes of madeliefjes. Het liefst kleine bloemetjes zodat er veel van de eitjes overblijft. Of wat denk je van een schattig klein vetplantje? Maak het af met een vrolijk lintje. Leg er een op elke bordje van de paastafel, zo maak jij de borden op tafel deze Pasen nog gezelliger

Plukboeket

Wat is een Pasen zonder vrolijke bloemen? Zet de lente op tafel met een boeket bloemen uit eigen tuin Combineer de meeste felgekleurde bloemen met rustige groen tinten. Van vol paarse Alliums tot felle narcissen en van zonnige Echinaceas tot rustige Lavendel. Alles kan! Leuk om te combineren met pampasgras of siertakken uit de tuin. Zet alles in een mooie vaas bij elkaar. Een plek midden op de tafel heeft dit boeket wel verdient.  

Kokedama

De meest trendy planthangers voor deze Pasen: de kokedama. Hiervoor heb je een al plantjes in pot voor nodig. Bijvoorbeeld de bloembollen op pot zijn heel geschikt om te veranderen in een kokedama. Ook andere plantjes doen het prima, als ze niet te zwaar zijn. Haal de plantjes of bollen met de hele kluit uit de pot, maak de aarde van de kluit nat en maakt het in een bolvorm. Rol de bolvormige kluit in een stukje mos en bindt met een ijzerdraadje vast. Om er een echt planthanger van te maken, wikkel je de bal in touw of nylondraad en hang je deze leuk aan het plafond, boven de keukentafel of in een kast.

Recente posts