Hoe geef jij een sfeer mee aan jouw terras?

Hoe geef jij een sfeer mee aan jouw terras?

Tuinplanten |

Een terras of dakterras heeft vaak veel tegels waardoor het lastiger is om groen aan te brengen. Op een klein terras moet je slim omgaan met de geboden ruimte. Door het neerzetten van een aantal grotere bloempotten of het bouwen van kleine borders laat je jouw terras groter lijken. Laat je inspireren door een aantal mooie opties voor een gezellig terras.

Een knus en vrolijk terras

Om helemaal in de zomerse sferen te komen kiezen we voor veel bloemen in de bloempotten. Het eerste waar je dan natuurlijk aan denkt zijn kleurrijke bloembollen! Alle bloembollen zijn geschikt om in bloempotten te planten en ze brengen een gezellige sfeer in de tuin. Ga voor de mooie bolvormige Dahlia’s of hoog groeiende Gladiolen. Combineer zelf de bollen die jij het mooiste vindt, maar let goed op de bloeiperiode. De laatst bloeiende bollen planten we altijd onder in de pot en vroege bloeiers komen helemaal bovenin. Zo maak je gemakkelijk jouw eigen bloembollen lasagne. Vind jij het lastig om een keuze te maken tussen onze vrolijke bollen? Maar wil jij wil zo lang mogelijk bloembollen op jouw terras? Kies dan ons 6 maanden bloei pakket voor een oneindig bloemengenot.

Wil jij niet elk jaar nieuwe planten in jouw bloempotten zetten? Kies dan voor winterharde vaste planten als de hortensia of grasanjer. De lieflijke hortensia ‘Annabelle’ geeft de hele zomer sierlijk witte bloemen en kan het hele jaar buiten blijven staan. De grasanjer laat je van nog meer kleuren genieten. De roze bloemen en bladgroenige bladeren geven een heerlijk frisse kleur combinatie voor jouw terras.

Tropisch terras

Ga jij meer op de tropische tour met veel meer groen? Dan passen deze tips goed bij jou. We starten met een groene omheining. Maak het terras nog gezelliger door langs de randen hoge tuinplanten neer te zetten. Bijvoorbeeld pampasgras kleurt ontzettend mooi bij grijze tegels of houttinten. Ook staat een niet-woekerende bamboe fargesia staat erg leuk aan de rand van terras. Het geeft een mooie basis voor een rustgevende sfeer en werkt goed als beschutting. Verder kunnen palmen in het tropische thema niet missen. Onze palmen op pot zijn speciaal voor het terras gemaakt. Geef ze daarom een prominent plekje op jouw terras voor nog meer jungle effect. Met deze groene tuinplanten heb je al een heel mooi terras, maar in een echt tropisch oerwoud horen natuurlijk veel meer planten. Om meer groen te kunnen plaatsen in het interieur van het terras gaan we aan de slag met borders en plantenbakken in de tuinmeubels. De combinatie van meubels en plantenbakken geven niet alleen meer ruimte voor groen, het zorgt ook voor een compleet geheel. In deze bakken zetten we heesters of andere lager blijvende planten. Denk bijvoorbeeld aan een grijsgroene Eucalyptus of een tuinbromelia die nog meer kleur brengt.

Om ons urban jungle terras af te maken raden we een terrasvijver aan. Het water van de vijver geeft een verkoelend effect in de zomer. Met een mooie waterlelie in deze terrasvijver geef je net even een vleugje kleur mee aan de tropische tuin. Het is net een zonnestraal in de groene tuin.

Fruitige terras

Wil jij groente en fruit verbouwen op jouw terras? Ga dan voor een terrasmoestuin. Deze moestuin kan je op verschillende creatieve manier vormgeven. Leuk en makkelijk, voor in pot, zijn onze fruitboompjes en heesters. Hoe leuk is het om in de zomer citroenlimonade te maken van zelf geoogste citroenen? Of wat dacht je van jam maken van heerlijke frambozen van jouw frambozenstruik. Deze heesters geven vaak al het eerste jaar gelijk een smaakvolle oogst.

Voor een uitgebreidere moestuin, gaan we aan de slag met het vullen van een moestuinbak. Deze bak heeft maar enkele vierkante meters nodig, maar geeft wel een kleurexplosie met allerlei verschillende soorten groentes en fruit. jouw favoriete soorten in de moestuinvakken. Na een aantal maanden van watergeven en lichte verzorging kan je genieten van een heerlijke oogst. In de tussentijd kan je heerlijk bezig zijn met het moestuinieren als een nieuwe hobby. Op het moment dat je alle groente en fruit hebt geoogst, kan je gelijk de moestuinvakken weer beplanten. Het hele jaar door plezier!

Tip: Heb jij een kleiner terras die jij efficiënt wil inrichten? Ga dan voor een diagonale moestuin tegen de schutting. Deze moestuin neemt niet alleen minder ruimte in, het geeft ook optisch bedrog van een groter terras.

Recente posts