Is jouw tuin klaar voor een Indian Summer?

Is jouw tuin klaar voor een Indian Summer?

Tuinplanten |

De zomer is bijna voorbij en langzaam maar zeker gaan we ons alweer opmaken voor de herfst. In deze periode hopen wij altijd nog op een ‘Indian Summer’: een nazomer waarin je nog zonder jas naar buiten kunt en soms zelfs in oktober nog kunt genieten van warme temperaturen. Waar komt deze term ‘Indian Summer’ nu eigenlijk vandaan?

Indian Summer, wat is het eigenlijk?

De term ‘Indian Summer’ komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Hier spreken ze van een Indian Summer als het in de maanden oktober en november warm en droog is.

In bepaalde delen van Noord-Amerika vind je hele bossen en valleien met esdoorns die in deze periode rood en oranje kleuren. Maar bijvoorbeeld ook de bekende Tupelo en de mooie Amberboom verkleuren naar een warm oranje of rode kleur. In Europa vind je deze oase van rood en oranje gekleurde bomen eigenlijk niet. Maar ook hier maken de felle zomerse kleuren plek voor warme herfstkleuren.

Indian Summer in jouw tuin

Welke bomen en planten je het best in je tuin kunt planten om de Indian Summer naar jouw tuin te halen en optimaal te genieten, vertellen we je in deze blog. Voor ieder wat wils, want ook van je terras of balkon kun je een Indian Summer paradijs maken!

1. De Japanse esdoorn Acer 'Sangokaku'

De Japanse esdoorn zorgt direct voor het Indian Summer gevoel in jouw tuin. Met zijn mooie rode stengels geeft deze esdoorn direct kleur aan jouw tuin, zelfs in de winter. Een echte sfeermaker dus. De esdoorn is klein van formaat dus ook geschikt voor de wat kleinere tuin en kan ook goed in pot op terras of balkon.

2. Japanse esdoorn Acer 'Wilson's Pink Dwarf'

Nog een mooie Japanse esdoorn! Deze 'Wilson's Pink Dwarf' is een dicht vertakte opgaande struik. In het voorjaar roze, in de zomer met groen ingesneden blad en in de herfst prachtig oranjerood. Ook deze esdoorn plant je gemakkelijk in de tuin, of zet je op een sfeervolle plek in een pot op het terras of balkon.

3. Vuurdoorn Pyracantha 'Soleil d'Or'

Deze vuurdoorn Pyracantha 'Soleil d'Or' is een gezellige heester met kleurrijke gele bessen. Ideaal om als haagplant of als klimplant je tuin mee op te vrolijken in de herfst. Terras of balkon? Deze heester groeit ook goed in een ruime pot. Leuke bijkomstigheid: in de winter komen veel vogels op deze plant af om van de besjes te eten.

4.Vuurdoorn 'Red Column'

Een prachtige vuurdoorn met geurende bloemen. In de herfst veranderen de bloemen in felrode bessen. Ook deze vuurdoorn is veelzijdig: de plant is als haagplant te gebruiken, maar ook als klimplant en potplant. Met deze vuurdoorn haal je direct de Indian Summer naar jouw tuin.

5. Trompetbloem Campsis 'Indian Summer'

Wij zijn gek op de trompetbloem vanwege de smalle, ovaalvormige bloemen. Gezelliger kan het bijna niet! Met de oranje bloemen van deze Indian Summer Trompetbloem creëer je direct gezelligheid in je tuin of op je balkon of terras. De bloemen trekken bovendien veel vlinders en bijen aan!

6. Glansmispel Photinia 'Red Robin'

Deze beauty is niet te missen! De Glansmispel 'Red Robin' is een zeer populaire wintergroene struik en is stiekem ook een beetje onze favoriet vanwege het prachtige, felrode blad dat de glansmispel in het najaar krijgt. En...hoe vaker we snoeien, hoe roder de kleur wordt!

Dit waren onze favoriete Indian Summer planten! Stel je favoriete mix samen en ga sfeervol deze nazomer en herfst in! Met een vuurkorf, gezellige lichtjes en een dekentje is jouw Indian Summer compleet.

Recente posts