Siergrassen bepalen de sfeer van jouw tuin

Siergrassen bepalen de sfeer van jouw tuin

Tuinplanten | 04 april 2021

De tuin is een plek om tot rust te komen en te genieten van jouw vrije tijd. Planten zijn hierbij sfeerbepalend in de tuin. Welke ambiance wil jij in de tuin hebben? Ga jij voor modern en strak groen? Meer bloemen en kleur? Of wild groeiende planten? Echte sfeermakers zijn siergrassen. Door het planten van specifieke siergrassen kan je jouw tuin in een thema omtoveren.

Exotische tuin

Het gevoel van de warmte op je gezicht, cocktail in de hand en kijkend naar ‘The Pacific Ocean’ , dat is het gevoel wat onze exotische siergrassen je geven. Met deze Nieuw-Zeelands vlas planten is het net alsof je op vakantie bent in eigen tuin. De planten komen in 3 verschillende kleuren waardoor je gave contrasten krijgt in de tuin. Door de langwerpige bladeren heeft het vlas wat weg van een duinplant. Creëer het gevoel dat je iedere dag zo het strand op kan lopen voor een verfrissende duik.

Tip: Wil jij een verkoelende duik in de zomer? Denk dan eens aan een zwemvijver in de tuin. Makkelijk te onderhouden door middel van de juiste planten en heerlijk voor in de zomer.

Japanse tuin

Hou jij van het Oosterse sfeertje met rustgevende elementen? Dan zit je met het Japanse tuin-pakket helemaal goed! Het Japanse bloedgras geeft het effect van een ondergaande zon. De donkerrode kleur zorgt altijd voor zonneschijn na de regen. De zwarte slangenbaard geeft een ontzettend gaaf contrast. De plant geeft samen met de Miscanthus rust aan de rode kleur van het Japanse bloedgras. Combineer deze siergrassen eens met een rode Japanse Acer en een paar bamboeplanten. Je waant je net in een Japanse tuin. Ontspan jezelf helemaal door een yoga sessie tussen de planten.

Prairietuin

Wil jij liever een tuin om je helemaal vrij in te voelen? Dan past het Prairie pakket bij jou! Deze siergrassen komen direct uit de natuurlijk en geven een wild en zorgeloos gevoel in de tuin. Geen probleem als deze planten iets groter of breder groeien, dat geeft alleen maar nog meer dat prairie effect. De Zegge Carex blijft laag en past perfect tussen jouw bloembollen in de tuin. In de zomer krijgt deze plant bruine bollen tussen de bladeren. Samen met de kleur van de bloembollen geeft dit het echt prairie gevoel. De Pennisetum en Miscanthus ‘Adagio’ geven ook in de hoogte sierlijke pluimen. Leuk om te planten tussen de bloeiende vaste planten, zoals Lavendel. De graspluimen passen perfect bij de paarse kleur van de Lavendelbloemen. Door het wilde effect van de tuin waan je jezelf in de wildernis, gewoon in je eigen tuin.

Sierlijke tuin

Ben je toch opzoek naar iets strakker en moderner? Bekijk dan onze sierlijke grassen. Deze siergrassen zijn net klein kunstwerken.

 • Neem bijvoorbeeld de Miscanthus ‘Gracillimus’: de plant heeft blauwgroene bladeren die in een boog naar beneden groeien. Zo worden het compacte bollen die heel sierlijk staan in de tuin. In het najaar krijgt de plant roze pluimen. Deze zijn leuk om af te knippen en te verwerken in een mooi droogboeket.
 • De Miscanthus ‘Ferner Osten’ groeit wat hoger en is daardoor perfect voor tegen de schutting. De grijsgroene bladeren en roodbruine pluimen maken de schutting een stuk gezelliger.
 • Tot slot, zetten we de Miscanthus ‘Strictus’ in de spotlight. Dit meesterwerk heeft fantastische groen met geel gestreepte bladeren. Het is daardoor een echte eye-catcher. Op een centraal plekje in de tuin zal deze plant de aandacht trekken van elke gast. Het is net alsof je in een plantenshow bent beland.

Recente artikelen

Azalea: kleurrijke voorjaarsbloeier
Zo maak jij je eigen droogboeket
Leg zelf jouw perfecte tuin aan!

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Ik ga bestellen

Choose your country

 1. België België
 2. Belgique Belgique
 3. Ceska Republika Ceska Republika
 4. Deutschland Deutschland
 5. France France
 6. Italia Italia
 7. Magyarország Magyarország
 8. Nederland Nederland
 9. Österreich Österreich
 10. România România
 11. Schweiz Schweiz
 12. Suisse Suisse
 13. United Kingdom United Kingdom