Leg zelf jouw perfecte tuin aan!

Leg zelf jouw perfecte tuin aan!

Tuinplanten |

Heb jij groene vingers? Wil jij het liefst de hele dag in de tuin bezig zijn? Dan zal je vast met veel plezier je eigen tuin aanleggen. Misschien wil jij wel jouw tuin helemaal opnieuw inrichten. Wij kunnen je hier een handje mee helpen. Haal de mooiste planten en bloemen in huis, en start met het aanleggen van je tuin. Je leest het hier.

Aan de slag in de tuin

Zodra de eerste zonnestralen weer door komen gaat iedereen weer de tuin in. Tijd om de hele tuin weer klaar te maken voor het voorjaar en de zomer. Wij raden aan om eerst op te ruimen. Heb je nog 1-jarige planten en bloembollen in de tuin? Dan moeten deze er eerst uit. Je leest hier hoe je jouw tuin helemaal plantklaar maakt. Is jouw tuin opgeruimd? Dan kan je aan de slag!

Tuinplan

Voor je een tuin gaat uitleggen is het handig om eerst een plan te maken waar je wat gaat planten. Daarvoor is het goed om te weten hoeveel oppervlakte je hebt en wat je daarvan wilt betegelen of met een gazon wilt bekleden. Daarna kies je voor de verdeling aan planten, bomen en/of bloemen met bloembollen. Dit allemaal noemen we een tuinplan. Een tuinplan helpt je bij het inkopen van alle benodigdheden voor de tuin. Wil jij een voorbeeld van een tuinplan? Lees dan ons tuinplan artikel. Aan de hand van je tuinplan, kan je alle benodigdheden bij ons bestellen. Deze worden snel en gemakkelijk bij jou thuis afgeleverd.

Het planten van bomen, heesters en vaste planten

Bomen, heesters en vaste planten zijn het hart van je tuin. Deze staan er voor meerdere jaren en zijn met mooie kleuren en vormen dominant aanwezig in de tuin. Kies dus jouw favoriete bomen, heesters en vaste planten uit en zet ze op een belangrijke plek in de tuin. Doordat steeds meer bomen, heesters en vaste planten op pot gekweekt worden, kunnen deze het hele jaar geplant worden. Bij het planten mag er nooit vorst in de grond zitten, dan vriezen de wortels kapot. De planten die in volle grond zijn geteeld worden in de rust periode geoogst en kunnen tussen oktober en maart geplant worden. Dit geldt voornamelijk voor grote bomen en hagen.

Bij het planten van de bomen, heesters en vaste planten volg je deze stappen:

  1. Graaf een gat op de plek waar de plant gaat komen die groter is dan de kluit. Hierbij is het belangrijk dat de aarde onderin het gat goed is losgemaakt.
  2. Vul het gat gedeeltelijk met nieuwe potgrond om de aarde en voedingsstoffen te verversen.
  3. Zet de kluit in het gat met de bovenkant vlak onder het oppervlak. Let op: als de kluit boven het grondoppervlak uit komt kan deze uitdrogen.
  4. Druk de aarde rond de wortels stevig aan zodat de wortels contact maken met de grond.
  5. Geef de plant veel water. Dit is om meerdere redenen belangrijk. Ten eerste zorgt het water ervoor dat de lucht tussen de aarde rond de wortels verdwijnt. Ten tweede kan de plant na zijn reis wel wat water gebruiken.

Bloembollen geven jouw tuin kleur

Bij het (her)inrichten van je tuin is het belangrijk om rekening te houden met de bollen die al in de grond zitten. De voorjaarsbloeiende bloembollen heb je natuurlijk al in het najaar gepland. Naast deze voorjaarsbloeiers, en de bomen, heesters en vaste planten in de tuin staan, wil je natuurlijk in de zomer nog meer kleur. Vul de ruimtes in jouw borders op met zomerbloeiende bloembollen. Zitten de borders al vol? Dan kan je altijd bloembollen planten in potten. Bij Bakker.com hebben we bloembollen pakketten voor de border of voor in bloempotten. Zo kan jij jouw tuin in de zomer een mooie kleur meegeven. Wil je meer weten over de verschillende bloembollen en hoe je deze het beste kan planten? Bekijk dan onze bloembollen pagina op de website.

Tip: Let goed op welke bloembollen je aanschaft want er zijn dus bollen die in het voorjaar bloeien en bollen die in de zomer bloeien.

Jouw tuin helemaal compleet maken

Om jouw tuin helemaal af te maken, komen we aan bij de tuinaccessoires. Denk bijvoorbeeld aan een regenton in de tuin om regenwater in op te vangen. Zo kan jij ook op droge dagen je border, bloempotten en gazon voorzien van regenwater. Bij Bakker.com heb je regentonnen van 50 tot wel 100 liter. Tot slot, heb je verlichting nodig voor op de warme zomeravonden. Wij hebben een ruim assortiment aan buitenverlichting om jouw tuin ’s avonds een leuke sfeer mee te geven. Zo kun je zowel overdag als ’s avonds genieten van jouw prachtige nieuwe tuin

Recente posts